Március közepén azonnali pénzadománnyal támogatta a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság az I Sz. Gyermekgyógyászati Klinika alapítványát, amelyből 1000 darab légzésvédő szájmaszk (FFP2) beszerzése valósulhatott meg. Az így beszerzett respirátorok több napra nyújtottak védelmet az intézményben tevékenykedő egészségügyi dolgozók számára.

A járvány elleni küzdelem aktív egészségügyi dolgozók védelmében kifejezetten nagy jelentősége van a maszkoknak. A BDPST Group gyors pénzadománya lehetővé tette, hogy a Semmelweis Egyetem ezer darab FFP2 jelzésű légvédelmi maszkot vásároljon az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika alapítványán keresztül, valamint támogassa az egyetem betegellátó szervezeti egységeit is.

A BDPST Group és a Semmelweis Egyetem közötti együttműködésre már korábban is volt példa, hiszen a társaság tavaly nyáron mintegy 34 millió forintot adományozott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak, amelyből a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO – műtüdő) berendezést vásárolt.

A Semmelweis Egyetem az ország legnagyobb egészségügyi intézménye és mint egyetemi klinikának országos ellátási kötelezettséggel rendelkezik számos szakmai területen, így vezető szerepet tölt be a legsúlyosabb állapotú, komplex kezelést igénylő betegek gyógyításában.