Ahogy az egyszerű ember életét, úgy Harry Potter varázslatos világát sem kímélte a koronavírus-járvány, hiszen a rajongók és dolgozóik egészségének megóvása érdekében a Warner Bros. vállalat március közepén leállította a varázsló történetével foglalkozó túráit az Egyesült Királyságban. Azonban szerettek volna ők is tenni valamit a vírus leküzdése érdekében, így megtalálták a legjobb módját annak, hogy hasznosítsák az üresen maradt buszaikat.

Már hetek óta a Harry Potter-sorozat motívumaival díszített emeletes buszok könnyítik meg az egészségügyi dolgozók közlekedését a West Herts Kórház három helyszíne között Watfordban, amely csupán 30 perce található a Warner Brothers Stúdiójától, ahol a kis Harry csodálatos világa filmre került.

A buszok eredetileg a varázsvilágról szóló filmek kulisszatitkait bemutató túrák iránt érdeklődőket szállítják, de ahogy nagyon sok más rendezvény, a korlátozások miatt ezek az események is szünetelnek. A járművek addig is folytatják útjukat Nagy-Britanniában az utasaikkal, akik varázspálcák helyett orvosi szaktudásukkal tesznek csodákat.

A betegség és az önkéntes karantén miatt kevesebben vagyunk, ezért nagyon fontos, hogy akik egészségesek, de gondot okoz nekik a közlekedés, visszatérhessenek a munkába. Tökéletes megoldás ez a különleges járat, melyen betarthatjuk a fizikai távolságtartás szigorú szabályait, köszönjük a leavesdeni stúdiónak és a Golden Toursnak” – nyilatkozta Paul de Gama a kórház nevében, majd hozzátette: „Dolgozóink nem tekinthetnek be sikerfilmek varázslatos kulisszái mögé, de a maguk módján varázsolni fognak ők is.”

A járatok reggel hat órától éjjel 22:40-ig óránként közlekednek a három kórházi helyszín között.