One World: Together At Home címmel szervez jótékonysági koncertet a WHO-val együttműködésben Lady Gaga nonprofit szervezete, a Global Citizen. Az előadás során a koronavírus-járvány megfékezéséhez gyűjtenek adományokat, valamint ezzel szeretnék megköszönni az amerikai egészségügyi dolgozók kitartó munkáját és egy kicsit jobb kedvre deríteni azokat, akiket bármilyen módon érint a járvány – tehát mindenkit.

A sztárokkal teli gigakoncert helyi idő szerint április 18-án este lesz látható. A nagyszabású esemény házigazdái Stephen Colbert, Jimmy Fallon és Jimmy Kimmel, Amerika legkedveltebb talkshow vezetői lesznek, akik bemutatják a vírus által érintetteket és ünnepelni fogják a frontvonalban tevékenykedő egészségügyi dolgozókat.

Az otthonaikból bejelentkező énekeseket, zenészeket és művészeket belejelentő listán többek között olyan nagy nevek szerepelnek, mint Taylor Swift, Shawn Mendes, a Beckham házaspár, Jennifer Lopez, Lewis Hamilton, a The Killers, John Legend és még sokan mások.

A koncertet az USA-ban az ABC, az NBC, a CBS is sugározza, közép-európai idő szerint itthon éjjel két órakor számos streaming szolgáltatáson keresztül, például a Twitter-en, a YouTube-on, a Facebook-on és az Instagram-on mi is követhetjük a műsort.

Lady Gaga jótékonysági szervezete, a Global Citizen eddig 35 millió dollárt gyűjtött össze a koronavírus-járvány elleni harc támogatására. Az énekeső azt nyilatkozta, hogy pénzt a koncert előtt gyűjtenek, a show alatt nem lesz más dolgunk, mint lazítani és élvezni az élő bejelentkezéseket.