Számos kezdeményezés született már, amely során koncertélménnyel örvendeztettek meg bennünket sztárok a világ különböző pontjairól, miközben a jó célt szolgálva adományainkkal is hozzájárulhattunk a jelenlegi helyzet megsegítéséhez.

A hétvégén a Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésével megrendezett One World: Together at Home című online gála azonban mindet felülmúlta, hiszen az esemény jóvoltából több mint 127 millió dollárnyi (41,5 milliárd forintnyi) adomány gyűlt össze a koronavírus-járvány elleni védekezés támogatásáért.

A koncerten olyan nemzetközi sztárok szórakoztatták a közönséget, mint Lady Gaga, Elton John és a Rolling Stones, akik otthonukból jelentkeztek be műsorukkal. A sztárfellépők előadásai között tudósok, politikusok és közszereplők is megszólaltak, így a Microsoft alapítója, Bill Gates például arról beszélt, hogy szerinte a jövő év végén már lesz védőoltás a betegség ellen.

A Global Citizen közleménye szerint már a koncert előtt dollármilliók érkeztek hozzájuk az adományozóktól, röviddel éjfél előtt pedig azt közölték a Twitteren, hogy 127,9 millió dollárnyi összeg gyűjt össze.  A szervezet az adományokból 51,1 millió dollárt (16,6 milliárd forintot) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) COVID-19 szolidaritási alapjának utalnak, 72,8 millió dollárral (23,6 milliárd forinttal) pedig a járvány elleni küzdelemben résztvevőket segítik helyi és regionális szinten.