Nagyszabású támogatói program keretein belül szeretné a táplálék kiegészítőket gyártó cég a koronavírus elleni harc frontvonalában tevékenykedő egészségügyi dolgozókat segíteni. Több tízezer energiaszeletet és energizáló ital ajánlott fel az Országos Mentőszolgálat és a Szerencsi Idősek Otthona Ellátottaiért Alapítvány munkatársai számára.

Az adományt a szervezet nevében Győrfi Pál vette át, míg a csomagok átadásában a Scitec csapatából Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta is segédkezett.

A mentőszolgálat dolgozói nem tehetik meg, hogy otthon maradnak, természetesen dolgoznak és mentik a betegeket: a járvány frontvonalában tevékenykednek. Éppen ezért nagyon hasznos és jóleső dolog a Scitec támogatása” – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Igazgatója.

A mentősökön kívül a Szerencsi Idősek Otthona Ellátottaiért Alapítvány munkatársai is részesültek a felajánlásokból. A koronavírus okozta járvány idején a megszokottnál is nagyobb figyelmet kell fordítani az idősekre, ezért olyan alapítványt is segíteni kívántak, amely róluk gondoskodik.

A szervezet vezetője, Kontra László már át is vette az adományt. „A támogatás nagyon sokat jelent nekünk és szimbolizálja azt, hogy ezekben a nehéz napokban olyanok is egymásra találnak és segítenek, akiknek normál esetben nem lenne erre lehetősége.” − tette hozzá.

A Scitec más módon is segít, összegyűjtötték azokat a szakértőket és sportolókat, akik tanácsaikkal és tippjeikkel sorvezetőt tudnak adni a karantén kihívásaiban. A #stayhomestayfit honlapon az otthoni edzés, étkezés és mentális egészség témakörökben lehet bejegyzéseket találni, hogy az otthonmaradós időszakban is megőrizhessük a fittségünket és a kiegyensúlyozottak maradhassunk.

https://www.scitec.hu/pages/stayhomestayfit