Az OTT-ONE Nyrt. több ezer magas minőségű, európai minősítéssel ellátott védőmaszkot juttatott el a négy magyar orvostudományi tevékenységet folytató egyetem, illetve egyéb szervezetek részére. Az innovatív hazai vállalat saját forrásából finanszírozza a respirátoros védőmaszkokat, ezzel hozzájárulva a koronavírus elleni védekezéshez.

A hazai tulajdonú, videóstreaminggel, biztonságtechnikával és online oktatási megoldásokkal foglalkozó OTT-ONE több ezer védőmaszkkal járul hozzá a COVID-19 pandémia magyarországi védekezéséhez. A vállalat az ország négy orvosképzője, a Semmelweiss Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem számára juttatott el respirátoros védőmaszkokat.

A társaság nem csak a fenti szervezetek, hanem az OTT-ONE munkavállalói és partnerei részére is több száz védőmaszkot adott át az elmúlt napokban. A vállalat elnök-vezérigazgatója, Májer Bálint kifejtette: felelős vállalatként fontosnak látják az olyan intézmények támogatását, amelyek nap mint nap a vírus terjedésének megállításán dolgoznak.

Az említett intézmények mindegyike nagy erőkkel vesz részt a koronavírus-járvány megfékezésében: többek közt a PTE kutatóinak sikerült hazánkban először meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, továbbá a négy egyetem – a folyamatban lévő kutatási tevékenységeik mellett – hamarosan egy reprezentatív, 17000 fős koronavírus-szűrővizsgálatot is megvalósít, amelynek eredményeiből országos klinikai epidemiológiai tanulmány is készül.

További információk, valamint az átadásról készült képek az OTT-ONE honlapján találhatók: