A koronavírus-járvány elterjedésével az élet számos területe mellett a profi sport is a háttérbe szorult, ezért a Forma-1 is parkolópályára került, ők mégsem vesztegetik az időt. A brit csapatok az F1 technikai igazgatója, Pat Symonds iránymutatásával orvosi eszközök fejlesztésébe és gyártásába kezdtek, mások pedig anyagi vagy egyéb adományokkal segítik a védekezést.

Miközben a brit F1-es csapatok gőzerővel dolgoznak különböző orvosi eszközök fejlesztésén, Fernando Alonso, a Ferrari és az olasz gyártó beszállítója, a Brembo is támogatásokkal segíti a koronavírus terjedésének megakadályozását. Az Agnelli-család, akinek komoly részesedése van a Ferrari vállalatban, az elsők között támogatta Olaszországot a válsághelyzet kezelésében, emellett a gyártó külön biztosított egy mentőautót az AUSL Modena szervezetnek, amely a járvány által kiemelten sújtott Emilia-Romagna tartományban működik.

Elismerésül az orvosok, ápolók és önkéntesek nap mint nap végzett, kivételes munkájáért, a Ferrari egy mentőautót adományozott az AUSL Modenának, hogy segítse a koronavírus elleni küzdelmet. A járvány elleni harcban is összefogunk az egész orvosi közösséggel” – jelent meg a gyártó Twitter-felületén.

Közel 1 millió eurót ajánlott fel a fékrendszereket gyártó Brembo cég a súlyos helyzettel küzdő Bergamo városban egy alapítvány, egy kutatóközpont és egy kórház támogatására.  Alberto Bombassei, a Brembo elnöke elmondta, hogy először a bergamói kórház intenzív osztályát támogatták, most viszont a kutatásra összpontosítanak annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt gyógymódot találjanak a COVID-19 kezelésére. „Mi is kutatás útján működünk, és abban hiszünk, hogy az ilyen időkben ez lehet az egyetlen út a hatékony megoldás felé” – tette hozzá.

A kétszeres F1 és sportautó-világbajnok Fernando Alonso is cselekedett, és az UNICEF világszervezet segítségével 4.000 védőruhát és 300.000 maszkot adományozott az egészségügyi dolgozóknak.

Ezekben a kényes pillanatokban köszönjük Önöknek a fáradhatatlan munkát, amit mindig végeznek. A spanyol UNICEF-nél már megvásároltuk a sürgős és szükséges fertőtlenítőszereket, de minden segítség jól jön” – írta Alonso a Twitteren, és másokat is adományozásra buzdított.