Több mint ezer szájmaszkot és százmillió forintot juttattak el a karanténkórházakba Gattyán György alapítványai. Orvosok, ápolók étkezéséről is gondoskodnak és hátrányos helyzetű gyerekek számára is segítséget nyújtanak azzal, hogy laptopok vásárlásával könnyítik meg számukra az online oktatásban történő helytállást.

A Gattyán Alapítvány és a Docler Alapítvány a koronavírus elleni küzdelmet már a vészhelyzet kihirdetésének hetén támogatták, 1200 szájmaszkot szállítottak abba a hat budapesti kórházba, amelyekről tudni lehetett, hogy a fertőzöttek kezelésének elsődleges helyszínei lesznek. Ezeknek a kórházaknak 100 millió forintot is adományozott a milliárdos vállalkozó.

A Gattyán Alapítvány a hátrányos helyzetű gyerekeket is segíti, 150 számítógépet osztottak szét (asztali gépeket és laptopokat is) azoknak a szervezeteknek, amelyekkel az alapítvány egyébként is kapcsolatban áll. Van olyan gyermekotthon, ahol korábban egyáltalán nem volt számítógép, most pedig több eszközt is használatba vehetnek a gyerekek.

„Nagyon szépen köszönjük a Gattyán Alapítványnak a számítástechnikai eszközöket −, és azt a rengeteg nemes gesztust, mellyel sok éve támogatnak minket. Gyermekeink, fiataljaink nem tétlenkedtek, már használatba is vették −, ezzel megkönnyítve az iskolákkal való kapcsolattartást, hatékonyabbá téve az online oktatást” − olvasható Cseppkő Gyermekotthoni Központ Facebook oldalán.

„Több hete, elsőként kezdtük meg a segítségnyújtást, de halkan tettük mindezt, hiszen a tettek, a cselekedetek fontosak most, nem az azokról szóló hírek. Két helyre fókuszálunk, a kórházakra és a szüleiket nélkülöző gyerekek megsegítésére, a gyermekotthonok felkarolására. Úgy vélem, összefogásra, empátiára, odafigyelésre van most a legnagyobb szükség ebben a helyzetben.” – nyilatkozta az nlc.hu-nak az üzletember.