Közel tízmillió forintos összeggel támogatta a BDPST Group ingatlan-fejlesztő társaság a Szent Imre Kórház szülészeti osztályát egy lélegeztetőgép, valamint egyéb, az újszülöttek ellátását szolgáló orvosi műszerek és eszközök beszerzésében.  Az adományból megvásárolni kívánt lélegeztetőgép egy esetleges koronavírus-fertőzés esetén nélkülözhetetlen segítséget nyújthat az osztály számára, míg a többi eszköz – többek közt infúziós pumpák, betegőrző monitor és speciális kiságy – az újszülöttek biztonságos ellátását segíti majd.

A budapesti Szent Imre Kórház szülészeti osztálya egyike az ország jelentős múltú és kedvelt szülészeteinek. Az egészségügyi intézményben évente több mint 3000 újszülött látja meg a napvilágot, a mostani adományozás pedig hozzájárul az osztály eszközellátottságának javításához, amely az újszülöttek biztonságát szolgálja.

A cégcsoport fontosnak tartja, hogy kivegye a részét a koronavírus-járvány elleni küzdelemből, ezért korábban az Uzsoki Utcai Kórház számára pénzadományt nyújtottak két lélegeztetőgép beszerzéséhez, míg a Semmelweis Egyetem számára március közepén biztosítottak azonnali forrást ezer darab FFP2 légzésvédő maszk beszerzéséhez.

Összefogásra van szükség a mostani helyzetben, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet, az egészségügyi dolgozók munkáját. E tekintetben példamutatónak kell lennünk, ennek megfelelően további hasonló akciókat tervezünk. Ezzel elő szeretnénk segíteni azt is, hogy kialakulhasson egyfajta adományozói közösség, amelyhez reményeink szerint minél több hazai vállalkozás csatlakozik majd, hogy ki-ki a maga módján, a lehetőségeihez mérten támogassa a vírus elleni harcot” – mondta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

A BDPST Group korábban is támogatott egészségügyi intézményeket: 2019-ben a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikát egy 34 millió forintos adománnyal segítették abban, hogy ECMO-műtüdő készüléket szerezhessen be, amellyel évi 10-15, súlyos állapotú újszülött és gyermek életét tudják megmenteni.