Legmagasabb szintű technológiai megoldásokkal is igyekeznek segíteni a koronavírus-járvány ellen folytatott küzdelmet. Az Airbus repülés- és űrtechnikai vállalat ugyanis a legtöbb spanyolországi telephelyén 3D nyomtatók alkalmazásával elindította az orvosi arcpajzsok gyártását. 

Az Airbus spanyolországi üzemeiben bár ideiglenesen leállt a szokásos munkamenet szerinti működés, de a munkavállalók lehetőséget kapnak arra, hogy bemehessenek munkahelyükre, ahol egy egészen más jellegű kezdeményezésen dolgozhatnak, természetesen betartva a szükséges biztonságvédelmi előírásokat.

Több mint húsz 3D nyomtató dolgozik megállás nélkül, hogy a jelenlegi helyzetben létfontosságú eszközöket, azaz arcpajzsokat állítsanak elő a kórházak számára. Több száz darab készült már el, amelyeket az Airbus spanyolországi üzeméhez közeli kórházaknak szállították el, a gyártás pedig folyamatos, amelyhez a németországi munkatársaik is csatlakoztak.

A legnagyobb cégek példamutató magatartása különösen fontos a jelenlegi helyzetben, az Airbus is bízik abban, hogy vállalatok sora fog még csatlakozni és közös erővel fellépni a koronavírus-járvány ellen.