A Los Angeles-i J. Paul Getty Múzeum egy igazán ötletes és kreatív kihívást indított el a napokban, amellyel szeretné kicsit feldobni a már hetek óta karanténban élők mindennapjait. A Getty Museum kihívás tökéletes szórakozás jelenthet azoknak, akik szívesen kísérleteznek és alkotnak valamit otthon, akár csak néhány tárgy segítségével – és még csak művészeti képzettség sem szükséges hozzá!  

A feladat nagyon egyszerű: válasszunk ki egy általunk kedvelt és könnyen újraalkotható festményt, képet vagy műtárgyat, majd keressünk a lakásban három olyan mindennapi eszközt vagy kelléket, amelyekkel könnyen lemásolhatjuk vagy létrehozhatjuk az alkotást úgy, hogy hellyel-közzel felismerhető legyen benne az eredeti is.

Az otthonukban már sok időt eltöltött amerikaiaknak épp kapóra jött a felhívás. Csupán néhány nap alatt számos ötletes és persze nagyon vicces megoldás is keletkezett, és láthatóan az sem zavart senkit, hogy a kiírásban szereplő három tárgy helyett sokkal többet használtak fel.

Sokan pedig eszközök helyett tündéri kiskedvencüket „kérték fel”, hogy álljanak modellt egy-egy művészeti alkotás újragondolásához, amellyel nem csak leleményes, de rendkívül aranyos végeredmények születtek.

 

Wanderer of the Sea, Caspar David Friedrich

Bob, Edouard Manet

Forrás: https://www.housebeautiful.com/