A Budapesti Corvinus Egyetem is támogatóként lépett fel a koronavírus elleni küzdelem során. Az intézmény a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház részére négyezer darab szájmaszkot ajánlott fel.

A Corvinus Egyetem magas színvonalú képzéseket kínál úgy Budapesten, mint Székesfehérváron, ahol a 2016 szeptembere óta induló szemeszterek keretein belül a már ismert és felkészült oktatók mélyítik el a hallgatók ismereteit a közgazdaságtan és a társadalomtudományok területein.

Az egyetem munkatársai és hallgatói elkötelezettek a felsőoktatási intézmény azon küldetése iránt, melynek lényege, hogy az oktatás mellett aktív szerepet vállalnak a közélet, a jótékonyság és a segítségnyújtás területén.

Ez az elkötelezettség különösen fontos az olyan nehéz helyzetekben, mint a jelenlegi. A koronavírus-járvány komoly terheket ró mindenkire, de különösképpen az egészségügyre.

A Corvinus számára stratégiai fontosságú székesfehérvári campusa, hiszen a város és az egyetem közötti együttműködés évről évre egyre eredményesebb, így kézenfekvő volt, hogy akárcsak a sikerek, úgy a kialakult válsághelyzetben a gondviselés is közös. Az egyetem ezért érezte fontosnak, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház részére négyezer darab szájmaszkot ajánljon fel, melyet a város önkormányzatának segítségével juttatunk el a kórház részére” – nyilatkozta Dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja.