Az otthon töltött időt számtalan módon ki lehet használni. Ha már részt vettél a virtuális kulturális programokon, szétnéztél az online tanfolyamok között és az edzésvideókkal is megismerkedtél, és valami másra vágynál, íme, néhány ötlet, hogy milyen kreatív programokkal színesítsd meg a hétköznapokat. Vidám esték, jó élmények, akár egyedül vagy családunk körében, amelyekhez ki sem kell mozdulnunk.

  1. Lakás átalakítás

Itt a tavasz, a megújulás időszaka, amely most még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a világban és saját környezetünkben is jelentős változások zajlanak. Jó alkalom arra, hogy életterünket is átalakítsuk. Fessünk át 1-1 falat, akár extrémebb színvilággal is feldobva otthonunk hangulatát, vagy rendezzük át bútorainkat, esetleg barkácsoljunk saját bútordarabokat.

Mire használd az idődet otthon? – Kreatív ötletek és programok

  1. Kertészkedés

Szerencsések, akik kertes házban élnek, de akár erkélyünkön is kialakíthatunk konyhakertet vagy virágos környezetet. Nem csak a látvány, de a hangulatunk is sokkal kellemesebb lesz, ha közelünkben érezzük a természet szépségeit.

  1. Kávézás otthon

Ki ne szeretné a népszerű és pezsgő, vagy épp csendesen meghitt kávézók hangulatát? Különleges kávéőrleményekkel, hangulatvilágítással, pihentető zenével és szép tálalással otthonunkba is elhozhatjuk ezek varázsát, ahová „meghívhatjuk” a velünk együtt élőket vagy akár egyedül is élvezhetjük a kávét egy izgalmas könyvvel a kezünkben.

Mire használd az idődet otthon? – Kreatív ötletek és programok

  1. Társasjáték este

Családi körben az egyik legjobb program a közös társasjátékozás, hiszen remek élményt nyújt a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

  1. Vissza a gyerekkorba filmmaraton

Bizonyára a legtöbbünknek vannak gyerekkori kedvencei a filmek vagy sorozatok világából. Egy-egy estén nézzük meg őket ismét, így nosztalgiázva felidézhetjük múltunk kedves pillanatait.

  1. Gardróbcsere

Itt az ideje a ruhatár felfrissítésének! Valószínűleg mindenki szekrényében akadnak olyan darabok, amelyeket különféle okok miatt nem használ. Ki-ki a sajátjait átválogatva, testvérünkkel vagy barátnőinkkel rendezzünk közös ruhabörzét, hiszen egy hozzánk már nem illő darab másnak kincset érhet.

  1. Fotómontázs

Készítsünk fotómontázst régi magazinokból, aminek csak fantáziánk szabhat határt! Akár egy képzeletbeli utazásról távoli helyeken vagy jövőnkkel kapcsolatos álmainkról, terveinkről. A kész alkotást pedig akár falunkra is felrakhatjuk.

Mire használd az idődet otthon? – Kreatív ötletek és programok

  1. Süssünk valami finomat!

Rugaszkodjunk el a jól bevált receptektől és kísérletezzünk inkább még sosem próbált ízekkel, alapanyagokkal, például magvakkal, aszalványokkal.

  1. Bakancslista

Az otthon töltött idő jelentős önismerettel is gazdagít minket, ráadásul jelen időszak arra is inspirálhat, hogy a jövőre vonatkozóan bátrabban és eltökéltebben tervezzünk. Írjunk hát egy listát azokról a helyekről, ahová szeretnénk eljutni, eseményekről, amelyeket megélnénk, tervekről, amiket szeretnénk megvalósítani.

  1. Regényírásra fel!

Hívjuk kreatív gondolkodásra családtagjainkat vagy barátainkat, egy online is megvalósítható, de mégis igazi élményt adó közös programra! Kezdjünk el írni egy történetet, megegyezés szerinti hosszúságban, majd adjuk tovább valakinek, hogy folytassa azt belátása szerint. Ő szintén adja tovább a következő csapattagnak, ugyanezzel az instrukcióval. Mikor a „kör” véget ért, garantáltan izgalmas lesz mindenkinek végigolvasni az elkészült művet.