A UNICEF Magyarország a gyermekes családokat kívánja új szolgáltatásaival segíteni, hogy a szülők az egészségügyi vészhelyzetben tartalmas és biztonságos elfoglaltságot nyújthassanak gyermeküknek, valamint hiteles forrásból kaphassanak tanácsokat a járvány ideje alatt is.

A UNICEF Magyarország honlapján videós formában osztották meg Tóth Krisztina író Járványmese című művét, amely a gyerekek számára érthetően magyarázza el, mi is történik most körülöttük. A Járványmese az öt év feletti korosztálynak szól és kiváló segítség a szülőknek és gyermekeknek, hogy a kialakult helyzetről beszélgessenek.

A mesét Lili lányomnak írtam, hogy segítsek megérteni neki, mi történik a világban, miért változott meg az életünk” – mondta a művéről Tóth Krisztina.

Ugyancsak ezen a felületen működik az UNICEF Magyarország új ingyenes szolgáltatása, a Gyerekkuckó is, amellyel az örökmozgó kicsiknek kreatív és megbízható programokat biztosítanak egész napra, számos mesével és egyéb tartalommal.

A Gyerekkuckó létrehozásához összefogott a könyves szakma és a színészvilág. A meséket például olyan művészek olvassák fel, mint Dévai Balázs, Ember Márk, Farkasházi Réka, Hámori Gabriella, Nyári Dia, Pokorny Lia, Polgár Csaba, Trokán Anna vagy Szinetár Dóra.

Büszkék vagyunk rá, hogy mind online, mind videós formában nálunk mutatkozik be Tóth Krisztina értékes alkotása. Mindemellett köszönjük a kiadóknak, művészeknek, hogy az első szóra az UNICEF Gyerekkuckó kezdeményezés mellé álltak. A közös célunk az, hogy a gyerekek és szülők egyaránt a lehető legjobban vészeljék át ezt a minden szempontból nehéz időszakot. Ehhez lehetőségeinkhez mérten támogatást nyújtunk. A Gyerekkuckó az olvasás, a mese szeretetére építve segíti a szülőket és szórakoztatja a gyerekeket” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.