A floridai Center For Great Apes főemlősök számára létrehozott védett terület egyik orángutánja, Sandra is felfedezte, hogy mekkora jelentősége van a kézmosásnak a koronavírus-járvány megfékezésében, miután egyre több alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a rezervátum gondozói hosszasan kezet mosnak.

A floridai főemlősökkel foglalkozó intézmény munkatársai sajnos nincsenek abban a helyzetben, hogy otthonról végezzék a munkájukat, azonban a vezetőség különböző intézkedéseket vezetett be annak érdekében − ilyen például a gyakori és alapos kézmosás is −, hogy megóvja a munkatársaikat a fertőzésveszélytől.

A védett területen élő főemlősök sok időt töltenek azzal, hogy a gondozóikat figyelik, és nem ez az első alkalom, hogy a tettek mezejére lépve le is másolták a cselekvéseiket. A 34 éves nőstény orángután, Sandra arra lett figyelmes, hogy a gondozói egyre több alkalommal és egyre hosszabb ideig mossák meg a kezüket, ezért ő is úgy döntött, hogy az emberek magatartását követve alaposan kezet mos.

Sandra mindenképp jó munkát végzett, hiszen az orvosok által javasolt minimum 30 másodperces időtartamig szappanos vízzel sikálta a kezeit, majd annak érdekében, hogy biztos ne maradjon sehol sem fertőzés: letisztította a környezetét is. Az orángután egyébként is nagyon szereti a vizet, gyakran egy jó játékhoz másra sincs szüksége, csak egy edényre és némi vízre, most azonban a mókázáson túl nagyon jó példát mutatott mindannyiunknak.

Az eredeti videót sajnos eltávolították, azonban szeretnénk nektek mutatni helyette egy másikat. Ebben a videóban szabadon engedett orángutánokat láthattok Borneó területéről, akik egymást tanították meg a szappanos kézmosásra.