Catherine Johnson Mamma Mia! című darabja az ismerős és szerethető ABBA-sláger feldolgozásaival lopta be magát a szívünkbe, majd a 2008-as filmadaptáció Meryl Streep és Pierce Brosnan főszereplésével valódi kasszasikert és világszintű ismeretséget hozott a történet számára.

A siker azóta is töretlen, hiszen a 1999 óta futó musical a West End hetedik, valamint a Broadway kilencedik legtöbbet játszott előadása lett, hazánkban pedig 2014 óta élvezhetjük a Madách színpadán Benny Andersson és Björn Ulvaeus legendás dalait.

Ahogy Magyarországot, úgy a világ minden táját is érintik a koronavírus-járvány lassítása érdekében hozott korlátozások, amelyek többek között a mozikra és egyéb szórakoztató egységekre is érvényesek. Épp ezért a színházak is zárva tartanak egészen addig, míg újra eljön az idő, hogy biztonságosan élvezzük kedvenc darabjainkat.

De addig se féljünk, hiszen a West End sztárjai kreatív összefogásba kezdtek és az otthon maradt színészek közös karantén produkcióval kedveskednek rajongóiknak, akik már tűkül ülve várják a lehetőséget, hogy ismét színházba menjenek. A londoni Mamma Mia! musical előadói a musical címadó dalát énekelték fel, amiből fantasztikus montázsvideó készült, és amit azóta közel 85 ezren tekintettek meg.