A korábban természetes háziorvosi és szakorvosi ellátást is érinti a járvány időszaka, a felmerülő egészségi problémáinkkal talán nem is tudunk, vagy nem merünk az orvosainkhoz fordulni.  Ezért a MediCall nevű magyar startup a Háziorvosok Online Szervezetével közösen szervez platformot a telefonos vagy videós konzultáció lehetőségek ingyenes megteremtéséhez. 

A MediCall rendszer nem új keletű, hiszen már évek óta biztosít megbízható felületet az online és telefonos szakorvosi ellátáshoz, a koronavírus-járvány időszakában azonban minden háziorvos számára ingyenessé teszik a  rendszer használatát.

A cég a regisztráló szakemberek számára elkészít egy profilt, majd ezt követően az orvosok könnyedén beállíthatják maguknak a szabad időpontjaikat, hogy azokat a páciensek lefoglalhassák a MediCall weboldalán keresztül. Az orvos a megadott időpontban elindítja a konzultációt, amelyhez a beteg egy kattintással csatlakozni tud. A kapcsolat minden eszközről működik, telepítés vagy különösebb technikai felkészültség nélkül is könnyedén elérhető az orvosok és páciensek számára egyaránt.

A kezdeményezéshez csatlakozók száma folyamatosan bővül a háziorvosok körében, de számos magánintézmény is jelezte igényét a videókonzultációs lehetőség beépítésére.

A háziorvosok regisztrációját ezen a felületen várják.

Szakorvosok, magánintézmények és szakrendelések online itt.