Több mint egymillió forint gyűlt össze azon a fotóaukción, amelyet a Random – kortárs fotográfusok csoportja szervezett számos neves fotóművész alkotásainak felajánlásával. A befolyt teljes összeget a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványhoz juttatták el.

Neves fotográfusok, fotóművészek részvételével rendeztek online fotóaukciót áprilisban, amelynek keretében – a Random-csoport közösségi oldalán keresztül – egy héten keresztül licitálhattak az érdeklődők a felajánlott fotóművészeti alkotásokra. A képek kikiáltási ára méretüktől, technikájuktól és egyediségüktől függetlenül minden esetben 5000 forintos árról indult. Az alkotások átlagosan 20-30 ezer forintért keltek el, azonban volt olyan fotó is, amelyért 100 ezer forintot adtak a licitálók.

A kalapács alá kerülő képek a fotográfia legkülönbözőbb stílusait képviselték, így a licitálók kedvükre válogathattak a portrék, a dokumentarista fotográfiák, művészi tájképek, vagy épp az experimentális alkotások között.

Az aukción 1 millió 342 ezer forint gyűlt össze, amely a nyertes licitálók közvetlen utalásával már el is jutott az egészségügyi alapítványhoz. A szervezők remélik, hogy ezzel a kezdeményezéssel nemcsak a nővérek és orvosok munkáját segítették, de a kortárs magyar fotográfia értékeire és kreativitására is fel tudták hívni a figyelmet.