Azonnali adományt kapott az Uzsoki Utcai Kórház a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaságtól, amelyből többek között két modern lélegeztetőgép megvásárlására is lehetősége nyílik az egészségügyi intézménynek, amelyre a koronavírus járvány fényében még nagyobb szükség van, mint korábban.

Az Uzsoki Utcai Kórházban, amelynek története több mint 90 évre nyúlik vissza közel 1400 egészségügyi dolgozó dolgozik a 17 gyógyító és 4 diagnosztikus osztályon, mely 3 telephelyen található. Az intézményben az alkalmazottak folyamatos képzése mellett a gyógyításra használt technológia folyamatos modernizálására is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért is jelent számukra sokat a segítség minden formája.

Az adománynak köszönhetően elkezdtük két új lélegeztetőgép beszerzését, reményeink szerint heteken belül be is tudjuk üzemelni őket, ami a jelenlegi helyzetben tovább növeli az ellátás biztonságát, és életek megmentését teszi lehetővé” – mondta Dr. Ficzere Andrea, a kórház főigazgatója. Majd hozzátette, hogy a beszerzés alatt álló, Philips Trilogy Evo típusú, párásítóval ellátott lélegeztetőgépek számos gyermek és felnőtt kezelt számára biztosítanak hátteret az invazív és nem invazív lélegeztetéshez egyaránt.

A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet. A BDPST Group részéről ennek egyik első lépése az Uzsoki Utcai Kórház számára nyújtott támogatás” – nyilatkozta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Nem ez az első alkalom, hogy a BDPST Group egészségügyi intézményt támogat, ugyanis tavaly nyáron a társaság közel 34 millió forint értékű adománnyal járult hozzá a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványához, amelyből a Semmelweis Egyetem I. sz. Bókay Gyermekklinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO – műtüdő) berendezést vásárolt. A készülék intenzív osztályon ápolt súlyos tüdőbetegségben vagy szívbetegségben szenvedő újszülöttek, csecsemők és gyermekek szervpótló kezelését hivatott megkönnyíteni a gyerekklinikán.

A közlemény az Uzsoki Utcai Kórház weboldalán olvasható.