Öt légzéstámogató eszközt adományozott a Mol a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának, ezzel hozzájárulva az egészségügyi dolgozók munkájához a kiemelten nehéz helyzetben. A gépek a járvány megszűnése után is a klinikán maradnak, és segítséget nyújtanak az egyetemnek az orvos- és szakdolgozó-továbbképzésben is.

Az adományként kapott légzéstámogató berendezéseket az akut szívelégtelen betegek légzéstámogatására használják majd a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán. Használatukkal elkerülhető az érintett betegek intubálása és tartós lélegeztetőgépre helyezése is, de alkalmazhatók a lélegeztetőgépről lekerült betegek oxigénterápiájára, illetve váladék oldására is párásítás segítségével.

„Tudjuk azt, hogy a koronavírus különösen veszélyes lehet a szívbetegek számára. A Mol által adományozott, magas áramlású oxigént biztosító légzéstámogató eszközök használata náluk nagyon fontos lehet az ő gyógyulásukhoz” – nyilatkozta dr. Merkely Béla klinikaigazgató, a Semmelweis Egyetem rektora.

„A MOL Magyarország felelős vállalataként immár nemcsak a védekezést és megelőzést, hanem a gyógyítást is segíti a koronavírus elleni küzdelemben. Ennek egyik elemeként mintegy 19 millió forint értékben, öt légzéstámogató eszközt adományoztunk a Városmajori Szívklinikának” – hangsúlyozta Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján a koronavírus-gyanús betegeket egy elkülönített intermedier részlegben helyezték el, ahol minden szükséges felszerelés – így lélegeztetőgép is – rendelkezésre áll az ellátásukhoz.