Az Aldi áruházlánc mintegy tízmillió forint értékben adományozott számítógépeket hazai általános és középiskolák, valamint diákotthonok részére. Az áruházlánc számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, amellyel most olyan diákok, tanárok és szülők helyzetén szeretett volna segíteni, akiknek nehézséget jelent az online oktatás megvalósítása a járvány ideje alatt. 

A vállalat a távoktatás biztosítása és minőségének javítása érdekében 80 új laptopot juttatott el közel 40 oktatási intézménynek az ország egész területén. Az adományokkal olyan családokon és intézményeken szerettek volna segíteni, akiknek nem állnak rendelkezésükre a megfelelő eszközök az online tanítás megvalósításához. A kezdeményezés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a lehető leggyorsabban jusson el a segítség a lehető legtöbb megyébe.

A számítógépek egytől egyig Microsoft Office előfizetéssel, modern audiovizuális technológiával, beépített magas felbontású webkamerával és mikrofonnal rendelkeznek. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően a diákok otthonról is könnyedén elérhetik a tananyagot és be tudnak csatlakozni az interneten megtartott órákra.