Egyre több kreatív megoldás születik a koronavírus által meghatározott életünk megkönnyítésének céljából, hiszen nagyon úgy fest, hogy a fertőzésveszély egy darabig még velünk marad. Épp ezért annak érdekében, hogy hosszú távon ne kelljen minden, korábban megszokott dologról lemondanunk, a legtöbb hétköznapi élményünknek jelentősen át kell alakulnia: ilyen lehet például az étteremben történő étkezés is.

Az éttermek számára a társadalmi távolságtartás komoly kihívást jelent, mivel újra kell tervezniük a helyiségek kialakítását, hogy a vendégek legalább 1,5 m távolságra lehessenek egymástól. Erre megoldásként egy amszterdami étteremben apró, személyre szabott „üvegházikókba” ültetik a vacsoravendégeket azért, hogy megfelelő távolságra legyenek a többi embertől és így élvezhessék a vacsorájuk anélkül, hogy a vírusveszélytől kellene tartaniuk.

Már június végéig vannak foglalásaink. A rekeszek 2-3 személy befogadására lettek kitalálva, de tervezünk nagyobb kapacitású üvegházakat is építeni a népesebb csalások számára. Mindazonáltal óvatosak vagyunk, és nem tanácsoljuk a nagyobb csoportos összejöveteleket” – nyilatkozta Willem Velthoven, a vállalkozás egyik üzlettársa.

 

Kiemelt kép: Wander-Lust