A koronavírus elleni küzdelemben közvetlenül résztvevő dolgozók vállára különösen nagy nyomás nehezedik. A #közösenértük kezdeményezéshez csatlakozva azokat az egészségügyi alkalmazottakat támogathatjuk, akik áldozatos munkájuk során a frontvonalban harcolnak és a már fertőzött betegeken igyekeznek segíteni.

“A koronavírus által kialakult helyzetre való tekintettel itt az idő, hogy közösen összefogjunk és egy igazán nagy dolgot érjünk el! Létrehoztunk egy gyűjtést, ami a Szent László Kórház COVID19-et kezelő Infektológiai és Intenzív osztályainak betegeit, orvosait és dolgozóit támogatja” – olvasható a #közösenértük mozgalom Facebook-oldalán.

A kezdeményezés ötletgazdái, Balogh Balázs és Rasztovits Dávid is 500.000 forinttal támogatták a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív Osztályát az összefogás indulásakor, és bíznak benne, hogy sokan csatlakoznak még hozzájuk. Mint írják, az adományokból befolyt teljes összeget maszkokra, védőfelszerelésre, valamint az ápolók családtagjainak megsegítésére fordítják.

Ha Te is segítnél, a jótékonysági kezdeményezés részleteiről még több információt olvashatsz az alábbi oldalon: