A RANDOM – kortárs fotográfusok csoportja figyelemre méltó kezdeményezést indított el a magyar fotográfusok és fotóművészek körében, amellyel támogatni kívánja az egészségügyi dolgozók munkáját a jelenlegi nehéz helyzetben. A közösség a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány számára rendez gyűjtés online fotóaukció keretében, amelyet a Budapest FotóFesztivál is támogat.

Az aukción résztvevő neves alkotók egy-egy fotográfiát ajánlottak fel, amelyre a RANDOM Facebook oldalán közzétett képgalériában, hozzászólásban lehet licitálni, a képek méretétől, technikájától és egyediségétől függetlenül. A felajánlások minimum összege 5000 Ft. Az aukció április 19. vasárnap éjfélig tart, a „leütési ár” közvetlenül az egészségügyi alapítvány számlájára kerül.

A kezdeményezés fotográfus körökben nagy sikert aratott, pár nap alatt több, mint 50 művész ajánlott fel egy-egy alkotást. A szervezők bizakodnak, hogy a fotókedvelők körében hamar híre megy a lehetőségnek, amellyel egy fontos ügyért tehetnek, így komolyabb összeg gyűlhet össze.

Ha szívesen vásárolnál 1-1 alkotást úgy, hogy közben jó ügyet is szolgálsz, további információkat a RANDOM Facebook oldalán találsz.