Hasznos információk

Koronavírus-Kisokos

A járvány húsbavágóan változtatta meg mindennapjainkat. De miképp járunk el helyesen a legkülönbözőbb élethelyzetekben? Összegyűjtöttük nektek.

Maszkot a gyerekekre?! Mégis hogyan?

A koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés részeként a higiéniás szabályok betartását és a maszkviselés fontosságát hangsúlyozzák a szakemberek, felnőttek és gyermekek számára egyaránt. De vajon hogyan tudjuk rávenni a kicsiket az arcvédők rendszeresítésére?

Elérkezett a második hullám? Így készítsük fel magunkat a következő időszakra

Az ősszel együtt megérkezett a koronavírus-járvány elleni védekezés szigorúbb, nagyobb fegyelmezettséget kívánó időszaka is. Viszont az első hullámot megtapasztalva már nem érnek oly váratlanul minket a korlátozások

Vigyázat, indul a tanév!

A járványügyi helyzet hazai alakulásának tükrében az oktatás a megszokott módon, tantermi jelenléttel veszi indulhat majd el. Ugyanakkor a körülmények merőben mások, hiszen számos intézkedést szükséges betartaniuk az intézményeknek a gyermekek és felnőttek biztonsága érdekében.  

Koronavírus és stressz: mit tehetünk a családi kiégés ellen?

A távmunkára való átállás, a korlátozott élettér, a bizonytalanság egytől-egyig kihívást jelentenek,.Együttesen életünk egy olyan szakaszát eredményezik, amely tartósan kizökkenthet minket lelki egyensúlyunkból.

Nyári immun-tuning, egészségünkre!

Életmódunkkal sokat tehetünk azért, hogy bizonyos betegségek kockázatát csökkentsük, életminőségünket javítsuk. Cikkünkben hasznos tippeket adunk, hogy immunrendszerünket felturbózzuk!

Gyermekek és vakáció: táborozni idén is jó!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ részletesen kidolgozta azokat a szabályokat, amelyeket a nyári táborok szervezőinek ajánlott betartani.

Vakáció idén sem marad el: különleges belföldi úti célok

Idén a biztonságunk érdekében inkább tartózkodjunk a külföldi utaktól. Azonban nem szükséges megválni a vakációtól: Magyarország is tele van szépségekkel.

Home-office vs iroda? Így találd meg az egyensúlyt!

A koronavírus időszakában szinte egyik napról a másikra álltak át a cégek a home-office alapú működésre. A járványhelyzet enyhülésével viszont már az irodai munkavégzés is visszatért az életünkbe, a legtöbb munkahely esetében a távmunkával megosztva. Home-office vagy az irodai környezet?

Hogy hozd ki az idei nyaralásodból a legtöbbet?

Cikkünkben arról írunk, hogy mire érdemes ügyelnünk és hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni szabadságunkból a biztonságunkat is szem előtt tartva.

Koronavírus és karantén: egy jobb élet kezdete?

Cikkünkben összeszedtük, hogy miket is tanított nekünk az elmúlt időszak, amelyek hatással vannak jellemünkre.

Életünk a karantén után: hobbik és szokások, amik velünk maradnak

Sokan arról számolnak be, hogy olyan új szokásokkal, hobbikkal gazdagodtak, amelyek hosszú távon is megszínesítik életüket.

Távoktatásból szünidő? Így segítsünk gyermekeinknek a tanév végén

Nézzük, hogy hogyan segíthetünk a gyerekeknek abban, hogy jó lehessen a bizonyítvány és vidáman készülhessenek a szünidő önfeledt pillanataira.

Végre kiülhetünk egy finom kávéra! Vagy inkább várjunk még vele?

Az üzletek újra működhetnek, a vendéglátóhelyek pedig megnyithatják teraszukat, kerthelyiségüket vendégeik számára – természetesen a védőtávolság megtartásával.

Vissza az edzőterembe?! – Ezekre érdemes figyelni sportolás során

Számos módon tudunk otthonunkban is a mozgás szeretetének hódolni, viszont sokak számára a konditermek világa az, ahol igazán ki tudnak teljesedni.

Mire használd az idődet otthon? – Kreatív ötletek és programok

Az otthon töltött időt számtalan módon ki lehet használni. Vidám esték, jó élmények, akár egyedül vagy családunk körében, amelyekhez ki sem kell mozdulnunk.

Lazítások vidéken − amire figyelni érdemes

A lazításoknak köszönhetően a vidéken élőknek szélesebb körű lehetőségei vannak a bevásárlásra, sportolásra, vagy egyéb szabadidős tevékenységek gyakorlására.

Tavaszi nagytakarítás fontossága a vírus idején

A koronavírus-járvány időszaka alatt fokozottabban kell ügyelnünk környezetünk tisztán tartására és a fertőtlenítésre.

Utazz a világ körül – otthonról!

Cikkünkben olyan filmeket és könyveket ajánlunk, amelyek elhozzák otthonukba a vidámságot, és segítségükkel beutazhatjuk a világot anélkül, hogy felkelnénk a kanapénkról.

Hogyan maradj fitt a négy fal között? – Variációk otthoni sportolásra

A jelen időszakban tartósan beszűkült életterünk, korábbi aktivitásunk is jelentős mértékben visszaszorult. Szakértők sora hívja fel a figyelmet arra, hogy az otthon töltött idő alatt is igyekezzünk a mozgást beiktatni.

Időmenedzsment tippek a home office-hoz

A koronavírus-járvány okozta helyzetben a cégek többségének szinte egyik napról a másikra kellett otthoni munkavégzés alapú működésre berendezkednie.

A karanténkonyha szabályai

Most, hogy lakásunkat csupán indokolt esetekben hagyhatjuk el, eljött az ideje, hogy tudatosan menedzseljük bevásárlólistánkat és betartsuk végre azt az újévi fogadalmunkat, hogy idén többet fogunk főzni.

Stresszoldó technikák a koronavírus idejére

Cikkünkben hasznos információkat szedtünk össze a jelenlegi helyzet és a stressz összefüggéseiről és olyan technikákat is számba vettünk, amelyek segítségünkre lehetnek a vidámabb hétköznapok elérésében.

Veszélyes háziállatainkra a koronavírus?

A koronavírus-járvány nagy hatással van a Föld minden lakosára, függetlenül attól, hogy két, négy, hat vagy akár annál is több lábon jár. Bejegyzésünkben a háziállatok és a COVID-19 kapcsolatát fogjuk bővebben körüljárni.

Maradj otthon, de maradj kapcsolatban!

Az új koronavírus-járvány elkerülése érdekében a legtöbb, amit tehetünk az, hogy mind otthon maradunk és a lehető legkevesebb fizikai kontaktussal élünk. Azonban az, hogy lakásunkban várjuk a vírusfenyegetettség csökkenését, még nem jelenti azt, hogy azokról a szociális kapcsolatainkról is le kell mondanunk, amelyek meghatározzák és boldoggá teszik az életünket.

Tippek a sikeres home office-hoz

A koronavírus által kialakult helyzet számos céget arra késztet, hogy otthoni munkavégzésre kérje dolgozóit, amely során a máskor irodában végzett munkát otthonról kell megoldanunk.

Kulturális programlehetőségek otthonunkban

Gyorsan terjedő vírus esetén a legjobb megoldás, ha otthonaink védelmében igyekezzük elkerülni a megbetegedést, ezért a színházak, zenekarok, művészek mind úgy döntöttek, hogy munkatársaik és látogatóik egészsége, biztonsága védelmében határozatlan ideig bezárják kapuikat.

Karantén órarend – mert néha a pihenésből is megárt a sok

A #maradjotthon mozgalom már hetek óta tart. Kitakarítottuk a lakást – néhányszor –, aludtunk délig és a rég áhított olvasnivalókat is tudjuk már kívülről. Akár munkahelyi szabadság, akár home office kereteiben tartózkodunk otthon, fontos, hogy különböző programokkal töltsük fel szabadidőnket.

A gyerekek és a karantén: lelkük egészségéért, élményekkel teli hétköznapokért

A koronavírus járvány időszaka jelentős változást jelent mindannyiunk életében. Új típusú munkavégzési rendszerek, eltérő napirendek, lemondásokkal járó korlátozások, amelyekhez alkalmazkodva szükséges életvitelünket átalakítani. Felnőttként talán könnyebb dolgunk van, hiszen a helyzet súlyosságát felmérve könnyebben megértjük, mi miért történik, ugyanakkor a gyermekek számára kritikusabb időszak ez, amely során lelki egészségük védelmére és napjaik megszínesítésére fokozottabban kell figyelnünk.

10 tévhit a koronavírusról – ne higgy nekik!

A COVID-19, ismertebb nevén koronavírus megjelenése óta számos feltételezés, híresztelés és kérdés kering járvány terjedéséről, valamint a lehetséges megelőzési és gyógymódokról az interneten.