A magyar Hara’Punk Sörfőzde is úgy érezte, hogy itt az ideje beszállni a koronavírus-járvány elleni harcba. A tulajdonosok a jótékonysági sörfőzésből befolyt teljes összeget gyógyszerek és életmentő eszközök beszerzésére adományozzák − természetesen a megfertőződött beteget kezelésével foglalkozó orvosokkal egyeztetve.

A F**K Coronavirus névre keresztelt adománysörök közösségi finanszírozásból készülnek, a kezdeményezést támogató megrendelők szavazhatnak arról, hogy milyen típusú legyen az elkészült sör, valamint nevük felkerül a címkére is a többi adományozó neve mellé.

A sörfőzde weboldalán található űrlap kitöltésével tetszőleges mennyiségű üveg rendelhető, az április 21-ig beérkező megrendelések teljes összegét pedig a koronavírus legyőzésére fordítják majd. A termelésbe nyáron fognak bele, és a folyamat minden lépését megosztják megrendelőikkel egészen addig a pontig, amíg az elkészült üvegek átvehetőek lesznek.

Ha úgy döntünk, támogatjuk a kezdeményezést, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az adományunk jó helyre kerül, mert az eszközök beszerzésére a járvány megfékezésén dolgozó orvosokkal közösen kerül sor, hiszen ők tudják leginkább, hogy mire van a legnagyobb szükség.

További információ és a megrendelés menete megtalálható a Hara’Punk Sörfőzde weboldalán.