Ezerötszáz darab kézfertőtlenítőt és száz darab újrahasználható − mosható és fertőtleníthető − textil szájmaszkot tartalmazó, egymillió forintos azonnali adománnyal támogatta Tihany önkormányzatát a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület (BFFE) tihanyi szekciója, hozzájárulva ezzel a település koronavírus-járvány elleni küzdeleméhez.

A szervezet két tagjának, a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt., valamint a Nubu design márka felajánlásából megvalósult adományt 2020. április 5-én adta át Kondor Anna, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület elnöke, Peleskey Ákos, a szervezet titkára és Garam Judit, a Nubu márka képviselője Tósoki Imre polgármesternek.

„Szervezetünk, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület elsődleges célja a Tihany és Balaton-felvidék Regionális övezete turisztikai, gazdasági, kulturális és társadalmi fejlődésének előremozdítása. Most olyan kritikus időket élünk, amikor még fontosabb az összefogás, egymás megsegítése” − nyilatkozta Kondor Anna, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület elnöke.

A járvány elleni közdelem, az arra való felkészülés azonnali feladatokat és kihívásokat jelent minden városnak, településnek, önkormányzatnak. Lokálpatrióta egyesületként ezért kötelességünknek éreztük, hogy azonnali segítséget nyújtsunk ebben a vészhelyzetben a tihanyi önkormányzatnak” – tette hozzá Peleskey Ákos, a Balaton-felvidéki Fejlesztési Egyesület titkára.