Az új koronavírus okozta járvány miatt világszerte hiánycikk az egészségügyi intézményekben a védőöltözet, gumikesztyű, orvosi maszk és a fertőtlenítőszer. Annak érdekében, hogy megfelelő mennyiséget tudjanak biztosítani az orvosok és ápolók számára, több amerikai kórházas sorozat is felajánlotta a forgatásokhoz használt készleteit.

A járvány miatt számos televíziós és mozis produkció került parkolópályára, ezért a felvételek hiányában megannyi, kórházas témájú sorozat döntött úgy, hogy a forgatási kellékként használt, de a valódi egészségügyben is alkalmazható eszközeikkel a valódi gyógyítók és nővérek munkáját támogatják, és enyhítenek a leterhelt rendszeren.

Kedvenc amerikai kórházsorozataink doktorai úgy gondolták, hogy itt az ideje, hogy a valódi gyógyítás mezejére lépjenek, ezért a Grace Klinika (ABC), A rezidens (Fox), a New Amsterdam (NBC) és a Grace Klinika tűzoltóságon játszódó melléksorozata, a 19-es körzet (ABC) stábjai egytől egyig amerikai kórházaknak ajánlották fel a felhalmozott orvosi segédeszközeiket.

Az egészségügyi és védőruházatok, maszkok, kesztyűk és egyéb, gyógyítás során használt eszközök olyan kórházakhoz és tűzoltóságokhoz kerültek, ahol a koronavírus járvány miatt készlethiány lépett fel és a stábtagok ezzel szerettek volna hozzájáruli a fertőzés elleni küzdelemhez.