Rendkívüli cél érdekében fogott össze a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ). A két szervezet tagjai felajánlották, hogy különböző tantárgyakban ingyenesen korrepetálnak általános, középiskolás és gimnáziumi diákokat, kisegítve ezzel az otthon maradt gyerekeket. A kezdeményezés a „Karanténsuli” nevet kapta és az érdeklődők egy könnyen kezelhető, online felületen foglalhatnak időpontot a korrepetáláshoz.

Az idegenvezetői szakma is szeretett volna részt vállalni, segíteni a jelenlegi helyzetben, és erre az ingyenes, online oktatást láttuk a legmegfelelőbb megoldásnak. Örömmel tapasztaltuk, hogy társszervezetünk, tagjaink már az első hívó szóra jelentkeztek, és így egy példaértékű összefogás alakult ki” – fogalmazott Caesar Éva, a MISZ elnöke.

A humán és a reál alaptantárgyak (matematika, magyar nyelv és irodalom, fizika, kémia, biológia, informatika) mellett az idegenvezetői online karanténsuliban elérhetőek még művészettörténet, angol, francia, német, spanyol és finn nyelvi órák is. Sőt a kicsiknek még „meseolvasás együtt” opció is választható. Az érdeklődőknek nem kell mást tenniük, mint felkeresni a Salonic online időpontfoglaló rendszerben elérhető karanténsulit, majd „tanárt” és tantárgyat foglalni, és máris kezdődhet a tanulás.

Nagy szeretettel várunk mindenkit az idegenvezetői karanténsuliba, felkészült kollégáink többéves tapasztalattal rendelkeznek különböző területeken, minden bizonnyal izgalmas, érdekes órákat tartanak majd a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt” – mondta Deák Judit, a MIE elnöke.

Karanténsuliba jelentkezés, információk a MISZ és a MIE oldalán érhetők el.