Több tucat amerikai zenész bejelentkezésével rendezték meg az első Living Room Concert for America-t, azaz Nappali Koncertet Amerikában a koronavírus ellen küzdő egészségügyi dolgozók megsegítésére. A FOX csatornán közvetített műsorban olyan nagy nevek tűntek fel, mint Billie Eilish, Alicia Keys és Mariah Carey.

Az iHeart Living Room Concert for America című egyórás, reklámmentes műsorral amellett, hogy szerettek volna a járvány miatt megviselt közönség arcára mosolyt csalni, adományokat gyűjtöttek a járvány elleni küzdelem élvonalában dolgozók számára, valamint felhívták a nézők figyelmét az alapos kézmosásra és a távolságtartás fontosságára is.

Orvosok, ápolók és tudósok dolgoznak az élvonalban. Élő bizonyítékul arra, hogy a legtöbb szuperhős nem visel köpenyt. Reméljük, hogy ez a kis szórakoztatás felderítheti és táplálhatja a lelketeket” – mondta Elton John, aki boldogan vállalta, hogy az est házigazdájaként támogatja a kezdeményezést.

Az egyes produkciók között ápolók, orvosok és eladók osztották meg rövid személyes történeteiket és tapasztalataikat az amerikai nézőkkel, akik már közel három hete otthonaikban várják a vírus lecsengését. A televízió mellett rádióállomásokon is sugárzott koncerttel az ételbankokkal kapcsolatban álló Feeding America alapítvány és egy gyermekmentő alapítvány számára is szervezték a gyűjtést.

Billie Eilish a kanapéjáról jelentkezett be, a Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong csupán egy akusztikus gitár társaságában adta elő a zenekar egyik leghíresebb dalát, a „Boulevard of Broken Dreams” című számot, Amerika egykori kedvenc fiúbandája viszont kitett magáért: a Backstreet Boys igazi szuperprodukcióval készült az eseményre, amely valóban mosolyt csal mindannyiunk arcára.