A taxisok is összefogtak az egészségügyi dolgozókért! Ugyan a koronavírus-járvány a forgalmukat szinte lenullázta, úgy döntött egy csapat független taxisofőr, hogy kihasználatlan erőforrásaikból a Magyar Hősöket segítik. A Taxisok a védekezésért Facebook-csoport már közel 2000 tagot számlál, köztük egyre több sofőrrel és kórházi dolgozóval egyaránt.

Nagyjából 250-300 taxis lehet benne. Közülük 100-150 lehet aktív, a többiek meg figyelnek. Van, aki nem bírja az üzemanyagköltséget, van, aki vár, amíg a többiek még bírják pénzzel az üzemanyagot” – mondta Forgó Betti, a kezdeményezés egyik indítója.

A csoport azzal a céllal jött létre, hogy a kórházi dolgozóknak ne kelljen tömegközlekedést igénybe venniük, ezzel csökkentve a vírus terjedésének kockázatát. Rendelkezésre állnak a csoport önzetlen sofőrei abban az esetben is, ha az orvosoknak, nővéreknek éjszaka szükséges eljutniuk a kórházba vagy otthonukba.

Az egészségügyi dolgozók egy-egy bejegyzéssel jelezhetik utazási szándékukat, a csoportban figyelő taxisofőrök pedig kommentben jelentkezhetnek a fuvarra.