A magyar sportélet több szereplője is kifejezte már elismerését és háláját az egészségügyben dolgozóknak. A támogatók közé csatlakozott Hosszú Katinka is − a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő 1,5 millió forintos összeggel járul hozzá a Semmelweis Egyetem Alapítvány koronavírussal kapcsolatos kutatómunkájához.

Közösségi oldalán osztotta meg a hírt: „Mindenképp szerettem volna segíteni valamilyen módon a jelenlegi helyzeten, ezért megkérdeztem Dr. Merkely Béla rektor urat, aki egyben csapatorvosunk is, hogyan tegyem. Az ő ajánlásával adományozott az Iron csapat (Gelencsér Máté, Batházi Tamás és jómagam) 1,5 millió forintot a koronavírus-kutatására a Semmelweis Egyetem Alapítványnak.”

Katinka a támogatás mellett arra kéri követőit is, hogy akinek van rá lehetősége, cselekedjen hasonlóan. Ebben a helyzetben minden támogatásra szükség van, hogy összefogással és segítségnyújtással valamennyien kivegyük részünket a koronavírus ellen folytatott harcból.

 

Mindenképp szerettem volna segíteni valamilyen módon a jelenlegi helyzeten, ezért megkérdeztem Dr. Merkely Béla rektor…

Közzétette: Katinka Hosszu – 2020. április 1., szerda