A koronavírus járvány időszakában a közösségi programok élményéről mindenkinek le kellett mondania a járvány megfékezésének érdekében. Azért, hogy a kicsik ne maradjanak vidámság nélkül, a Kabóca Bábszínház a Mesefutár program keretében házhoz megy, hogy mesejátékkal köszöntse a születésnapjukat ünneplő gyermekeket.

A Veszprémben élő születésnapos csemeték a járvány-helyzetben különleges módon ünnepelhetnek, hiszen a Kabóca Bábszínház színészei csodatriciklin gurulnak el, hogy az ablakuk előtt, az udvarban, vagy a lépcsőház bejáratánál az előírásokat betartva egy rövid mesével színesítsék meg a legkisebbek születésnapját.

Ezekben a programhiányos napokban a Kabóca Bábszínház szeretne a maga módján és eszközeivel segíteni nézőinek, meghálálni azt a rengeteg szeretetet, amit a gyerkőcöktől kapunk. Legyen a megajándékozott akár csöppség vagy serdülő, a saját, névre szóló színházi élmény egyszeri és megismételhetetlen, méltó módja az ünneplésnek. Különböző napokon különböző mesét játszunk, ezek tíz perces jelenetek, a Táltos Ferkó, a Méla Béla a nagyravágyó nyúl és a Zsiga a pepita zsiráf című állatmeséket láthatják a nézők” – mondta el Sipos Tekla, a Kabóca Bábszínház művészeti titkára.

A Kabóca Bábszínház egy napon akár több helyszínre is ellátogat délután kettő és hat óra között, ha van rá igény. A kisebb gyerekek még kora délután talán alszanak, de ha már hat előtt felébred, és szeretnék felköszönteni, akkor olyan időpontot választunk, hogy beilleszthető legyen a napi rutinba. Szeretnénk, ha a nézőink születésnapjához egy ilyen élménnyel mi is hozzá tudnánk járulni.” – tette hozzá Sipos Tekla.

Az ingyenes Mesefutár programra a Kabóca Bábszínház elérhetőségein jelentkezhetnek az érdeklődők, ahol meg kell adni a gyermek nevét, életkorát és a szülők telefonszámát, amin egyeztethetik a részleteket. https://www.kabocababszinhaz.hu/