Egy Los Angeles-ben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre összehozta a nemzetközi zenei élet színe-javát egy igazi örömzenélés erejéig. A nemzetközileg elismert alkotó kezdetben csak néhány barátját hívta fel azzal a kérdéssel, hogy lenne-e kedvük egy otthonról felvett közös dalban részt venni, azonban listája pillanatok hatalmas sztároktól kapott igenekkel lett tele.

A határokat nem ismerő alkotás gazdája reagálva a korlátozásokra egy saját lakásukban felvett, közös zenélést valósított meg közel 100 híres alkotótársával együtt. A dallam nem egy ember tollából, hanem különleges módon, több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként jött létre.

A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre” – mesélt a Jam Session Project részleteiről Czomba Imre.

Az igazán színes zenei kiránduláshoz tizenhat országból csatlakoztak be a művészek. A produkcióban így feltűnnek sztárok Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és persze Hollywoodból is – zeneszerzők, zenészek és énekesek egyaránt. A magyar zenészek közül Balázs Fecó, Papp Gyula, Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet.

Boldog vagyok, hogy egy kreatív kapocs lehettem zenész barátaim között és egy kis mosolyt tudtam csalni mindenki arcára ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy ha pár ütem erejéig is, de együtt szerepelhetett néhány csodálatos világsztárral” – mondta Czomba Imre.