Az egészségügyben dolgozók munkájának megbecsülése és elismerése volt a célja az „Élvonalban” című gyermekrajz pályázatnak, amelyet a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény hirdetett meg a 3-18 éves gyermekek számára. 256 rajz érkezett be a felhívásra, amelyek immár a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház falait színesítik.

„A járvány kitörése óta a halasi kórház oldalán rengeteg felajánlásról számolnak be, mi viszont egy olyan erkölcsi támogatást szerettünk volna adni, ami a gyermekek részéről – az ő őszinteségük miatt – pluszt ad minden érintett számára. A beérkezett rajzok tele vannak kedvességgel, őszinteséggel, hiszen minden gyermeknek van már az egészségüggyel kapcsolatban tapasztalata, minden gyermek tudja, ha baj van, akkor az orvos, a mentős segít. Ezeket a tapasztalatokat vetették papírra a gyermekek, akik nagy energiát fektettek a műveik elkészítésébe” – mondta el Viedner Mónika intézményegység-vezető, aki kiemelte, sokat segítettek a szülők, a nagy tesók és a pedagógusok is, akik a képek beküldésében működtek közre.

Megannyi településről érkeztek rajzok, de még Angliából is küldtek szívet melengető alkotást. A kész művekre a kórházban dolgozók szavazhatnak majd, a nyerteseket pedig a Kiskőrösi EGYMI díjazni is fogja. Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója elmondta, az intézmény kategóriánként több különdíjat is felajánl a gyermekek számára.