Szegeden is jelentős támogatási hullám indult a koronavírus elleni küzdelem megsegítéséért.  Folyamatosan várják a csatlakozókat az Etesd a Hősöket kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egészségügyi dolgozóit élelemmel és más, igény szerinti felajánlásokkal segítse.

„Ebben a nehéz időszakban az értünk vívott küzdelem támogatásaként a helyi éttermek étellel segíthetik a hőseinket. Az Etesd a Hősöket kezdetben lokális, később országosnak szánt szoftver platform, melynek célja, hogy a nővérek, orvosok és mentősök minden szükséges bátorítást megkapjanak a hatékony és jobb hangulatú munkavégzéshez. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központtal együttműködve a szegedi kezdeményezés feladata, hogy összegyűjtse a klinikákon dolgozók kéréseit, valamint az adakozásban részt vállaló cégek felajánlásait, majd biztonságos koordinációt követően eljuttassa a felajánlásokat a klinikákra, és a mentőállomásokhoz” – fogalmazott Jobbágy Róbert szegedi vállalkozó, aki a kezdeményezés egyik ötletgazdája.

Folyamatosan várják az éttermek felajánlásait, de akkor is kiveheted a részed az összefogásból, ha más módon tudnál segíteni, például eszközökkel vagy egyéb szolgáltatásokkal.

További információk az Etesd a Hősöket weboldalán olvasatóak, ahol néhány egyszerű lépéssel bárki adományozhat.

A felajánlások sorsáról minden nap az Etesd a Hősöket – Szeged Facebook-oldalon tudsz tájékozódni.