Közvetlenül a kormány hivatalos, koronavírusról tájékoztató weboldalára átirányító „Koronavírus információ gomb” és számos más újdonság érhető el mától az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációján. A felület januárban indult el a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében, és a vírushelyzetre való tekintettel új funkciókkal bővült.

Az applikáció a koronavírus-helyzettel kapcsolatos lényeges és aktuális információkról mostantól felugró üzenetekkel is tájékoztatja felhasználóit, amely azért nagyon fontos, mert így akkor is megkapjuk ezeket a híreket, ha éppen nincs megnyitva az alkalmazás vagy épp nem használjuk a telefonunkat. A fejlesztésnek köszönhetően sokkal több emberhez juthatnak el a járványhelyzettel kapcsolatos információk, mint korábban.

Az alkalmazás elsődleges célja, hogy meggyorsítsa a segélyhívások kezdeményezését, hiszen egy vészhelyzet esetén minden perc számít. Az appon lehetőségünk van minden egészségügyi adatot és szükséges információt megadni, amelyek automatikusan megjelennek a diszpécser monitorján segélyhívás esetén.

A platform rendkívül pontos helymeghatározó rendszere pedig hozzájárul ahhoz, hogy azonnal megtalálják a segélyhívót, még abban az esetben is, ha a beteg nem tudja, hol tartózkodik, vagy esetleg nincs olyan állapotban, hogy önmaga válaszoljon.