A sportélet is előszeretettel támogatja a koronavírus ellen közvetlen közelről harcoló egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. A háromszoros WTA Finals-nyertes és háromszoros Grand Slam-győztes Babos Tímea 1.5 millió forintos adománnyal járult hozzá a Soproni Erzsébet Kórház küzdelméhez.

A teniszező így fogalmaz: „Nagyon nehéz helyzetben van a világ és így az otthonunk is. Emberfeletti munkát végeznek a kórházi dolgozók (is) világszerte. Szeretnék én is segíteni valahogy, így azonnali segítségként első körben szeretnék felajánlani 1,5 millió forintot a Soproni Erzsébet Kórház dolgozóinak. Tudom, hogy mások is nagyon nehéz helyzetbe kerültek és sokan, saját és családjuk biztonságát kockáztatva végzik a napi teendőiket. Kívánok Mindenkinek sok erőt és kitartást! Együtt túlleszünk ezen is, de kérlek, legyetek fegyelmezettek!”

Tímea nem csupán anyagi felajánlást tett, hanem sporttársait és követőit is arra buzdítja, hogy cselekedjenek hasonlóan és akár kis adománnyal is, de támogassák akár a Soproni, akár egyéb kórház munkáját ezekben a nehéz időkben.