A koronavírus-járvány elleni harcban az is létfontosságú lehet, hogy az egészségügyben dolgozók hogyan jutnak el munkavégzésük helyére, milyen módon tudnak hozzájutni a számukra szükséges eszközökhöz vagy épp olyan alapvető dolgokhoz, mint például a napi élelmiszer. 

Példaértékű kezdeményezés született azáltal, hogy az Uber felismerte, milyen módon tud segíteni a jelenlegi helyzetben. A napokban jelentették be, hogy 10 millió ingyenes utat és kiszállítást ajánlanak fel az egészségügyi és kormányzati dolgozóknak, valamint az időseknek, sőt helyi élelmiszerbankokkal is kapcsolatba léptek az ingyenes utaztatások és szállítások megszervezésének érdekében. Az egészségügyi intézmények e-mailen keresztül jelezhetik a vállalatnak az ingyenes utazási igényüket.

Az Uber már korábban vállalta, hogy díjmentesen szállítja az orvosokat, ápolókat Nagy-Britanniában, ezt terjesztették most ki minden érintett szervezet dolgozói számára. Szerte a világon fokozódik a koronavírussal szembeni küzdelem, nagyvállalatok egymás után ajánlják fel segítségüket saját eszközeikhez mérten, amely mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy közös erővel tudjuk leküzdeni a fertőzésveszélyt.