Ahogy most már gyakorlatilag az egész világon, az emberek Ausztráliában is otthonaikba bezárva, távolságtartással próbálják csökkenteni a koronavírusos megbetegedések számát és megóvni magukat és szeretteiket. A négy fal között eltöltött idő alatt senki sem szívesen mond le a melegítőnadrág nyújtotta kényelemről, de ha elhagyjuk a házat, az már egészen más kérdés.

A bezártságban az ember újra értékeli, mekkora jelentősége is van annak, ha elhagyhatja az otthonát, ezért egyre többen gondolják úgy a tengerentúlon, hogy ha már a nap egyik fő programja az, hogy kiviszik a szemetet, akkor ahhoz szépen fel is öltöznek, de legalábbis jelmezt húznak hozzá.

A Bin Isolation Outing nevű csoport ma már több mint fél millió tagot számál, akik rendszeresen posztolják a furábbnál furább öltözékeket, amelyeket azért öltenek magukra, hogy kivigyék a szemetet, esetleg egy kicsit megmozgassák a sok ülésben elgémberedett tagjaikat vagy épp a kutyáét – természetesen szigorúan csak 2 méteres távolságban a többi embertől!