Nem megszokott módon tiszteleg az egészségügyi dolgozók előtt a brit Aldi − az üzletlánc a vásárlók kedvencét hívta segítségül a koronavírus-járvány elleni harchoz. Kevin, a nagy népszerűségnek örvendő répafigura rendszeres szereplője az Aldi hirdetéseinek, most pedig jótékony céllal kerülnek árverésre az orvosnak és ápolónak öltöztetett, limitált kiadású plüssjátékok.

A Kevin névre hallgató figura az Aldi karácsonyi kampányainak visszatérő sztárja 2016 óta. Most 400 darab doktornak és ápolónak öltöztetett plüss Kevin, valamint a női megfelelője, a doktornőnek és ápolónőnek öltöztetett Katie kerül kalapács alá egy jótékonysági aukció keretein belül. A játékokkal az üzletlánc a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozói és frontvonalban tevékenykedő orvosok és ápolók helyzetén szeretne segíteni.

A virtuális licit a játékokra 1,11 fontról, azaz 453 forintról indul az Ebay-en, a bevétel teljes összegével pedig az egészségügyi rendszert segítő NHS Charities Together és a Teenage Cancer Trust jótékonysági szervezet munkáját segítik majd. Ellie Orton, az NHS Charities Together vezetője szerint az adományokkal az egészségügyi dolgozók, a betegek és az önkéntesek jólétét támogatják majd.