A koronavírus-járvány elleni küzdelemre felajánlott adományokat jelzik a hétvégétől az Egyesült Arab Emirátusokban a dubaji Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb épületére kivetített fények.

Az adománygyűjtő kampány célja, hogy a nélkülözők számára közel tízmillió adag étel költségeit gyűjtsék össze. Az adománygyűjtés a ramadán hónapjára esik, amely a hívő muzulmánok számára az önvizsgálat és az imádkozás időszaka, ezért is van még nagyobb jelentősége a mások megsegítésére felajánlott támogatásoknak.

Minden 10 dirham (900 forintnyi) adomány nyomán felgyullad a 828 méter magas toronyház 1,2 millió LED-lámpájának egyike, egy-egy adag ételt szimbolizálva. Az adománygyűjtés szombaton kezdődött, és vasárnapra már több mint 176 ezer adag ételre való összegnél tartott – tehát 176 ezer LED fénye világítja meg a tornyot.

A felhőkarcoló rendszeresen fejezi ki szolidaritását különböző válság sújtotta országokkal, legutóbb a bozóttüzek miatt szenvedő Ausztráliával, majd a koronavírus-járvány sújtotta Kínával és Olaszországgal kapcsolatban.

Adományjelző toronnyá vált a világ legmagasabb épülete