Több amerikai kórházban is zenével próbálják a betegek és az orvosok kedélyállapotát javítani, valamint kissé derűsebbé tenni a koronavírus elleni küzdelem kemény napjait.

Az NPR amerikai közszolgálati rádió riportja szerint New York államban és a szomszédos New Jersey-ben több kórházban a reggel beérkező orvosokat és ápolókat a Beatles Here Comes the Sun című slágere és a Rocky című film zenéje köszönti.

A New Yorkhoz tartozó Long Island egyik kórházában ahhoz is tartozik egy rituálé, amikor gyógyult beteget bocsátanak haza, valamennyi ilyen esetben szintén ez a Beatles-dal szólal meg.

Detroitban, amely a járvány egyik legújabb gócpontja, akkor is Paul McCartney-ék csendülnek fel, amikor egy beteget levesznek a lélegeztetőgépről, mert már nincs szüksége a mesterséges segítségre a légzéshez.

New York városának egyik legtekintélyesebb kórházában, a Mount Sinaiban − ahol a legtöbb COVID-19 betegségben szenvedőt kezelik − Starley ausztrál popénekesnő Call on Me című dala szól. Nem véletlenül, hiszen a zene szövege nagyon motiváló tud lenni a jelenlegi helyzetben, refrénje magyarul így hangzik:

“Van, aki azt mondaná, el kell fogadni a sorsot. Ha ez a sors, akkor megtaláljuk a módját, hogy kicselezzük.”

Az oregoni Portland egyetemi kórházában Jason Campbell orvos lett igazi sztár azzal, hogy az egyik közösségi oldalon oszt meg rövid, táncos videókat. Campbell egyike a koronavírus ellen folytatott küzdelemben résztvevő frontvonalbeli orvosoknak, aki kezdetben egyedül, majd kollégáit is bevonva készít vidám tartalmakat, hogy az orvosok és a betegek hangulatát némiképp javítani tudja. Videóit március eleje óta már több millióan nézték meg.

A Tik-tok dokik táncából egy kis ízelítőért kattints: https://www.instagram.com/drjcofthedc/