A Crocs, a Zara és a H&M is beszáll a harcba – védőfelszerelések, maszkok és könnyen tisztítható papucsok gyártásával és adományozásával szeretnék kivenni a részüket a világot érintő járványhelyzet elleni küzdelemből. 

A Crocs naponta tízezer pár vízálló, könnyen lemosható polimergyantából készült papucsot adományoz a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók számára – egészen addig, amíg a készleteik kitartanak.

A vállalat vezetője azt mondta, hogy néhány szállítmány közvetlenül kórházakba és más egészségügyi intézményekbe kerül, de lehetővé teszik majd egyéb szektorok munkavállalói számára is, hogy a weboldalukon igényeljenek ingyenes papucsot. Később hozzátette, hogy nagyon tisztelik az egészségügyben dolgozó embereket az odaadó munkájukért, és így szeretnének segíteni nekik ezekben a nehéz időkben.

A gumipapucsokat gyártó cég mellett több divat- és kozmetikai cég is bejelentette, hogy profilt váltva átállnak a kézfertőtlenítők, maszkok és védőruhák gyártására annak érdekében, hogy enyhíteni tudjanak a járvány miatt fellépő készlethiányon.

A Zara divatcég után a H&M is úgy döntött, hogy kiveszi a részét a fertőzés elleni harcból, és gyáraiban egészségügyi védőfelszereléseket állít elő az elkövetkező hónapokban. Az első szállítmányok azokba az országokba kerülnek majd, amelyeknek az Európai Unió felmérései szerint a legnagyobb szükség van az eszközökre.