A koronavírus elleni küzdelem támogatásáért közösségi összefogást kezdeményezett a Vatera és a Meska.hu. Az online piacterek adományozási akciójuk keretében lehetővé tették, hogy az oldalak felhasználói ingyen felajánlhassák a rászorulóknak a veszélyhelyzet alatt hasznosnak bizonyuló termékeiket, amelyeket a Foxpost ingyenesen eljuttat a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz.

„Fizikailag távolságot kell tartanunk most embertársainktól, az összefogásra azonban minden eddiginél nagyobb szükség van. A jelenlegi helyzetben sokaknak nincs lehetősége arra, hogy beszerezzék a megfelelő eszközöket a vírus elleni védekezéshez, illetve alapvető, a mindennapokhoz, például tanuláshoz szükséges tárgyak sem állnak rendelkezésükre. Közvetítésünkkel a két piactér felhasználói egyszerűen, és a Foxpost közreműködésének köszönhetően biztonságosan tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak” – mondta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

Többek között fertőtlenítőszereket, saját készítésű szájmaszkokat, tartós élelmiszereket vagy digitális oktatáshoz igénybe vehető eszközöket várnak az oldalakon.

A kezdeményezésről további információkat honlapjukon olvashatsz: