A Toyota hazai márkakereskedői hálózata is segíti a koronavírus elleni küzdelmet. Összesen húsz személygépkocsit, kisbuszt és teherautót ajánlott fel az egészségügy számára, hogy támogassa a védekezési feladatok ellátását.

A Toyota az értékesítési tevékenységét a járványügyi helyzetre való tekintettel online felületre terelte, és a szerviztevékenységét pedig szigorú intézkedések mellett a halaszthatatlan javítási és karbantartási munkálatokra koncentrálja. Ennek következtében felszabaduló márkakereskedői és importőri tesztautóikat segélyszervezetekhez, az Országos Mentőszolgálathoz és a kiskunhalasi járványkórházba juttatják el. Utóbbi létesítmény hat autót kap a dolgozók szolgálatba járására, a segélyszervezetek pedig nyolc teherautót használhatnak az adományok szállításához.

Ezekkel a járművekkel embereket és eszközöket is szállíthatunk, egyebek mellett mintavétel elvégzése céljából, tehát a mentőautók leterheltsége érdemben csökkenni fog” – fűzi hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus elleni védekezés sosem látott kihívás elé állítja az államapparátust, amelyben a szervezési feladatok, a személyi és tárgyi erőforrások előteremtése egyaránt komoly terhet jelentenek. Éppen ezért természetes számunkra, hogy felszabaduló tesztautó kapacitásainkat felajánljuk ezen terhek enyhítésére, így hozzájárulva az első vonalban küzdő, hősiesen helytálló egészségügyi dolgozók és karitatív szervezetek munkájának eredményességéhez” – mondta László Richárd, a Toyota Central Europe Kft. országigazgatója.