Ahogy minden szülőt, a sztárokat sem kerülik el a nehézségek, ha az otthoni oktatásról van szó. A koronavírus-járvány és a terjedés enyhítéséért hozott intézkedés, az iskolák bezárása bizony nekik is feladta a leckét – nem csak átvitt értelembe, de szó szerint véve is.

A koronavírus-járvány megjelenése óta nagyon sok tanulságot vonhatunk le, mint például azt, hogy igenis szeretünk reggelente munkába sétálni, vagy éppen azt, hogy mennyi terhet is vesz le a szülők válláról az iskola. Az elmúlt hetekben világszerte szülők milliói kényszerültek arra, hogy egyik napról a másikra oktatókká váljanak, és megtapasztalják milyen is az, amikor rájuk hárul a tanárok kemény munkája.

Így volt ezzel Max Greenfield is, az Új csaj című sorozat sztárja is, akinek az utóbbi hetekben sok más apukához hasonlón instant tanár bácsivá kellett avanzsálnia. A színész 11 éves kislányával, Lillyvel próbál meg átvergődni az amerikai általános iskolai tananyagon – inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Az otthoni tanórákat a színész videón dokumentálja, amelyek minden hasonló cipőben járó szülőnek megnyugvást adhatnak, hiszen jól láthatják, hogy még egy hollywoodi sztárból is képes percek alatt bolondot csinálni a saját gyereke.

 

De nem csak Max Greenfield az, akinek nehézségei adódnak gyermeke otthoni oktatásával kapcsolatban. Drew Barrymore, Az 50 első randi és még sok más kasszasiker sztárja nem félt bevallani, hogy sok esetben könnyekre fakasztották gyermekei – persze nem a boldogságtól.

A színésznő két csemetéjével, a hétéves Olive-vel és az ötéves Frankie-vel tölti otthon az önkéntes karantén napjait és a több projekten egyszerre dolgozó anyukának sem könnyű egyszerre tanárnak, szülőnek, rendőrnek és gondozónak is lenni amellett, hogy otthonról dolgozik.