„Egy tál meleg ételnek gyógyító hatása van” – tartja a magyar mondás és bár ezt az orvostudomány még nem támasztotta alá, az kétségtelen, hogy minden dolgos szervezetnek szüksége van a vitaminban és energiában gazdag ételekre. Épp ezért döntött úgy számos étterem, hogy ingyen ételt biztosít a koronavírussal küzdő egészségügyi dolgozóknak.

Ahogy a legtöbb vendéglátó és szórakoztató egységnek be kellet zárnia kapuit az érdeklődők előtt a vírus miatt, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kásás Tamás étterme is zárva tart és házhosszállítást sem vállal. Ugyanakkor Tamásék mégis úgy döntöttek, hogy szeretnék kivenni a részüket a járvány elleni harcból és segítenek az egészségügyi dolgozóknak. A Tommy di Napoli nevű étterem Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy egészen addig, amíg a készleteik kitartanak, napi 200 pizzát szállítanak ki teljesen ingyen számos budapesti kórház beosztottai részére.

De nem a Tommy di Napoli az egyetlen, aki segíteni szeretne. A Lifetilt egészséges életmóddal és étrendkiegészítőkkel foglalkozó cége felajánlotta, hogy napi 50 egész napos adag ételt szállít a Szent László Kórháznak, az első ételkiszállításra március 17-én került sor.

A Szent László Kórház mellett további öt kórházat – Korányi, Kútvölgyi, Ajka, Miskolc, Szekszárd és a Kiskunhalasi kórház – is koronavírus járványkórháznak neveztek ki, ezért további önkéntesek jelentkezését várják, akik segítenek ellátni a frontvonalban harcoló orvosokat és egészségügyi dolgozókat.