A koronavírus-járvány időszakában az egészségügyi dolgozók zavartalan utazásának támogatása is fontos. Óriási jelentősége van, hogy fennakadások nélkül eljuthassanak oda, ahol munkájukra szükség van, majd hazatérhessenek családjukhoz, otthonukba.

A MÁV és a Volán is hivatalosan bejelentette, hogy minden egészségügyi dolgozó korlátlan díjmentes utazásra lesz jogosult a közösségi közlekedésben a veszélyhelyzet végéig.

„Az  ingyenes utazásra való jogosultságot az egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által 2019-ben vagy 2020-ban kiállított, személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával együtt érvényes utazási utalvánnyal, továbbá az egészségügyi szolgáltató, fenntartó által kiállított igazolással, valamint az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal lehet igazolni.” – tájékoztatta közleményében mindkét közlekedési társaság az MTI-t.

Emlékeztettek arra is, hogy az utazási kedvezményre jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig még érvényben maradnak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezése szerint az egészségügyi dolgozók a Volánbusz, MÁV-START, a MÁV-HÉV, a GYSEV, és más helyközi autóbuszos szolgáltatók járatait használhatják díjtalanul.