A Magyar Labdarúgó Szövetség a Játékidő Alapítvánnyal közösen összesen 30 millió forinttal támogatja a Szent László Kórház, az Országos Mentőszolgálat és a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját.

„Az egészségügyben dolgozók ezrei hetek óta dolgoznak önzetlenül a koronavírus megfékezésén és a betegek ellátásán. Munkájuk és odaadásuk felbecsülhetetlen, ezért a magyar válogatott a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen úgy döntött, hogy a Játékidő Alapítvány közreműködésével összesen 30 millió forintos adománnyal segíti a Gyermekétkeztetési Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat és a Szent László Kórház munkáját. A járvány megfékezése csak együtt sikerülhet!” – osztotta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség közösségi oldalán.

A Facebookon közzétett videóban Szalai Ádám válogatott focista arra is felhívta a figyelmet, hogy otthonmaradásunkkal mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a koronavírus terjedését mérsékelni tudjuk. Sportolóként is − akik a mozgásnak élnek − így tesznek valamennyien, ezért a focisták is otthon maradnak. Ezen felül azokat az egészségügyben dolgozókat, akik a koronavírus ellen folyó küzdelemben éjt nappallá téve közvetlen közelről harcolnak, pénzadománnyal is segítik.